[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

دریافت اطلاعات پایگاه
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
..
:: سال 4، شماره 8 - ( 6-1398 ) ::
سال4 شماره 8 صفحات 130-111 برگشت به فهرست نسخه ها
زهره ناعمی* 1، الیاس مخمی2 ، زهرا احمدی کیا2
1- دانشگاه خوارزمی ، naemi.zohreh@gmail.com
2- دانشگاه خوارزمی
چکیده:   (6298 مشاهده)
در عصر حاضر، بحث تشویش و پراکندگی در معنای ظاهری سوره ها و آیات، به وفور از سوی قرآن ستیزان مطرح می شود. اما بسیاری از دانشمندان اسلامی و پژوهشگران غیر اسلامی در راستای اثبات تناسب و هماهنگیِ معنای ظاهری آیات قرآن تلاش کرده اند و نظریه هایی را ارائه داده اند که از آن جمله می توان به نظریه ی نظم ژاک آگوستین برک(جامعه شناس و اسلام پژوه فرانسوی) و نظریه ی نظم عبدالقاهر جرجانی(زبان شناس و ادیب ایرانی قرن پنجم هجری) اشاره کرد. پژوهش حاضر با بررسی نظریه ی ژاک برک در سوره ی احقاف، به تکمیل آن با نظریه ی جرجانی پرداخته است تا نقش آن دو را در رفع تشویش معنای ظاهری آیه ها با روش توصیفی ـ تحلیلی بررسی کند. از مهم ترین نتایج این پژوهش آن است که اثباتِ نظریه ی نظم ژاک برک در گرو شناخت و آگاهی پیشین از نظریه ی نظم جرجانی است، زیرا نتایجی چون عدم تضاد میان اجزای آیات و تناسبِ ابتدا و انتهای جمله ها در این سوره که از نظریه ی نظم جرجانی به اثبات رسیده، توانسته است به فهمِ ارتباط و پیوندِ معنای آیه ها نسبت به یکدیگر(نظم ژاک برک) کمک کند و هدف مشترک آن‌ها را آشکار سازد؛ و به بیانی دیگر، نظم ژاک برک در دریافت معنای صحیح از این سوره، مکمل نظم جرجانی است.
واژه‌های کلیدی: تشویش، تناسب، احقاف، ژاک آگوستین برک، عبدالقاهر جرجانی

دریافت: 1399/6/29 | پذیرش: 1398/6/10 | انتشار: 1398/6/10

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

naemi Z, mokhemmi E, ahmadi kiya Z. Investigating “Accord Theory” of Abdulghaher Jorjani and Jacques Augustin Berque in Eliminating Inconsistencies in the Apparent Meaning of the Quran (Case-study of the Sura of Ahqaf). 3 2019; 4 (8) :111-130
URL: http://koran.lu.ac.ir/article-1-201-fa.html

ناعمی زهره، مخمی الیاس، احمدی کیا زهرا. رفع تشویش معنای ظاهری آیات قرآن براساس "نظریه ی نظمِ" عبدالقاهر جرجانی و ژاک آگوستین برک (مطالعه ی موردی: سوره ی"احقاف"). 1. 1398; 4 (8) :111-130

URL: http://koran.lu.ac.ir/article-1-201-fa.html

بازنشر اطلاعات
سال 4، شماره 8 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دو فصلنامه پژوهش های قرآنی در ادبیات دانشگاه لرستان Journal of Koranic Studies in Literature